Jaap de Vries uit Zeijen Aka Zonderling

Jaap de Vries uit Zeijen timmert behoorlijk aan de muzikale weg. Hij vormt samen met Martijn van Sonderen een duo onder de naam ‘Zonderling’. Jaap is dj van housemuziek met, zoals hij het zelf zegt: ‘een speciale sound’.

Hij werkt onder andere samen met de Vlaamse dj Lost Frequencies, Martin Garrix en de Drentse Don Diablo. Hij vliegt de hele wereld over, van festival naar festival.

Zwaailicht
De Vries’ carrière begon op een zolderkamer in Zeijen. “Hier stond de booth en aan de muren hingen allemaal posters”, vertelt Jaap enthousiast.

Vader Jan vult aan: “Jaap was de hele dag bezig met het mixen van muziek. Koptelefoon op, je kent het wel. Omdat we geen zin hadden naar boven te lopen als het eten klaar was, monteerde ik een zwaailicht op zijn kamer. Dat kon ik van beneden bedienen. Als dat zwaailicht ging, wist Jaap dat we gingen eten.”

Zeijer Jeugdsoos
Aan de keukentafel bij zijn ouders komen de verhalen. “Alles begon in de jeugdsoos van Zeijen. En de Vriezerbrug! Toen ik daar een dj bezig zag, dacht ik: dat wil ik ook.”

Wekelijks treedt Jaap op. Maar zijn roots vergeten, doet hij niet.
“Laatst stond ik in Orlando in Amerika te draaien voor een mega-publiek. Ik heb toen wel een berichtje gestuurd naar mijn jeugdvrienden. Want er zit nog maar zo weinig tijd tussen het draaien in de jeugdsoos en zo’n enorm festival. Dat doet echt wat met me.”

Gezond eten bij moeders
Zo vaak als hij kan, wipt Jaap even langs bij zijn ouders. Tot grote opluchting van moeder Geeske. “Dan bel ik hem als hij net weer op Schiphol staat. En ik haal Jaap op van het station in Assen en dan eet hij mee. Eindelijk weer even gezond eten”, lacht ze.

Als het aan moeder Geeske ligt, gaat Jaap nog zo lang mogelijk door. “Als is het maar omdat ik ook naar het grote muziekfestival Tommorowland wil!”

 

bron:RTVDrenthe

Dit Artikel is 231 keer bekeken