DJ Hardwell heeft vandaag bekend gemaakt dat hij zijn dj-set aan de wilgen hangt. De dj neemt een time-out om zo meer tijd voor zichzelf te hebben. We spraken zijn manager Anna Knaup over de moeilijke beslissing die Hardwell moest nemen.

“Hij wil muziek maken zonder dat ‘ie denkt: ik moét een hit scoren”
Anna laat weten dat Hardwell de beslissing zelf heeft gemaakt. “Hij wil dat het duidelijk is voor de buitenwereld. Met name voor collega-dj’s dat het oké is om voor jezelf te kiezen.” Hardwell, ook wel bekend als Robbert van de Corput, merkte dat de dj-wereld een soort ratrace is die nooit stopt. “En als je er niet af en toe aan kunt geven dat je wél mag stoppen, dan hou je het niet vol. En dat is best wel een taboe.”
Robbert was dan ook gespannen om het bericht te plaatsen. Hij was vooral zenuwachtig over de reacties. “Hij wist niet wat mensen gaan zeggen. Maar ik zei ook: niemand kan er iets geks over zeggen, ze kunnen het alleen maar respecteren.”
Time-out
Toch hoeven fans van de dj niet meteen bij de pakken neer te gaan zitten. “Het is vooralsnog een pauze, even een time-out”, vertelt Hardwells manager. De dj wil weer dingen doen die hij leuk vindt. “Hij wil muziek maken zonder dat ‘ie denkt: ik moét een hit scoren.” Ook wil de dj de tijd nemen om eens terug te kijken op de afgelopen vijftien jaar.
Avicii
De manager van de dj denkt dat de dood van Avicii eerder dit jaar wel een verband heeft met zijn vertrek. “Dat je denkt: fuck, je moet voor jezelf kunnen kiezen. Maar als er zoiets gebeurt, zeker met een dj-collega die ook nog een vriend van je is, dan zet dat je wel aan het denken”, aldus Anna.

Dit Artikel is 159 keer bekeken