DJ Jean presenteert autobiografie en brengt club iT nog één keer tot leven

Op 13 juni komt de extravagante club iT nog één keer tot leven ter gelegenheid van het verschijnen van de autobiografie Gekkenhuis! van dj Jean. Gekkenhuis! is deze dag in boekhandels en online verkrijgbaar.

Gekkenhuis!
Dj Jean groeide in de jaren negentig uit tot hét icoon van de Nederlandse house met een eigen geluid, een eigen look, een eigen mening en een arsenaal aan waanzinnige anekdotes: van ontmoetingen met Willem Holleeder bij de Hells Angels tot bizarre feesten van drugsbazen in Medellín: je leest het in zijn biografie. Opgetekend uit de mond van Jean zelf en interviews met vrienden, familie en collega-dj’s. Natuurlijk komt ook Jeans liefde voor vrouwen aan bod, zijn dj-skills en de ware ontstaansgeschiedenis van de monsterhit The Launch. Het is Jean in optima forma: rauw, eerlijk en recht voor zijn raap. Gekkenhuis! is vanaf 13 juni online en in boekhandels verkrijgbaar, maar is via Bol.­com alvast te reserveren.

Dj Jean
Dj Jean is de eerste club-dj die een bekende Nederlander werd en daarna furore maakte in het buitenland. Hij vestigde zijn naam als resident-dj van de iT, de legendarische discotheek waar sterren als Prince, Boy George en Grace Jones zich graag lieten zien. De roem van Jean verspreidde zich verder dankzij de internationale verkoop van zijn compilatiecd’s vol upliftende house, maar de echt grote doorbraak kwam in 1999 met het nummer The Launch. Van deze nummer 1-hit werden alleen al in Groot-Brittannië maar liefst een kwart miljoen exemplaren verkocht. Jean draaide overal: van Hawaii tot Bulgarije, van Rusland tot Colombia. En met 250 optredens per jaar is hij ook nu nog een van de meest geboekte dj’s van Nederland.

Lancering in club iT
De legendarische club iT in Amsterdam sloot in 2004 haar deuren en vervolgens vestigde Club Air zich op deze locatie. Tijdens deze avond wordt speciaal voor de boekpresentatie de club weer getransformeerd naar club iT, vol mooie danseressen en dragqueens. Jean was jarenlang de vaste dj voor de iT en een set van hem zal dan ook niet ontbreken.

Over de auteur
Victor Mastboom is journalist en programmamaker. Hij werkte onder andere voor MTV en DWDD en hij is medeauteur van Start From Scratch, een handboek voor beginnende dj’s en producers.

Dit Artikel is 133 keer bekeken