Als tieners begonnen ze met het produceren van housemuziek nadat Guy als achttienjarige voor het eerst uitging in clubs. Ze kochten wat goedkope apparatuur en begonnen in het ouderlijk huis muziek op te nemen. De eerste producties plaatsten ze op Myspace. Dat trok vrijwel direct de aandacht van het label Moshi Moshi Records die de twee tieners een deal aanbood.

Er verschenen nog enkele singles en ep’s. De single Tenderly/Flow (2012) werd door radiozenders opgepikt. In eigen land brak de groep eind 2012 door met de single Latch dat ze met singer-songwriter Sam Smith opnamen. Het nummer bereikte in Groot-Brittannië de 11de plaats. White Noise bereikte zelfs de 2de plaats. Het duo werkte ook samen met zangeres Eliza Doolittle en de groep London Grammar. Ze stonden twee keer in een uitverkochte Melkweg. In 2013 en 2014 trad de groep op in een volle tent op Lowlands.

Het album Settle verscheen in de zomer van 2013. Rolling Stone zette het album op de dertiende plek van beste albums van 2013.[4] De plaat werd genomineerd voor een Grammy Award. In 2014 namen ze het nummer F For You op met Mary J. Blige. Ook dit nummer werd een hit en kreeg een Grammy Award-nominatie. Op 25 september 2015 verscheen hun tweede album Caracal waarop samenwerkingen staan met onder andere Sam Smith, Lorde en The Weeknd. Dit album werd genomineerd voor een Grammy Award voor Best Dance/Electronic Album .

Disclosure-trein dendert vrolijk verder. Dit keer doen de dj’s het niet alleen, maar samen met zangeres Gwen McCrae die is getrouwd met de bekende zanger Goerge McCrea bekand van “Rock your Baby” Op Funky Sensation. Na Moonlight, Where Angels Fear To Thread en Love Can Be So Hard is dit alweer de vierde single in evenveel dagen tijd. En ons vermoeden is dat ze het daar niet bij gaan laten. Daarom deze week als Dance Choice van de week. Njoy this track

 

Dit Artikel is 159 keer bekeken