De 10 Beste festivals in Groningen

Flinke Pink festival
Al sinds de tweede helft van de jaren ’80 wordt dit outdoor festival tijdens Pinksteren georganiseerd. Aan iedereen en elke muzieksmaak wordt gedacht. En dat niet alleen, ook de toegangsprijzen zijn verrassend fijn. Per avond betaal je slechts € 2,50. Dit jaar met o.a. Oculatorz, Sins of Insanity, Praia Del Sol en J-Nasty.
Website:  flinkepinkfestival.nl/

Reggae Fever
Voor de echte liefhebbers van reggae is dit evenement niet te missen. Internationale namen als Collie Buddz, Anthony B en Tanya Stephens. Een dag lang los in de Oosterpoort in Groningen.
Website:facebook.com/ReggaeFeverFestival

Paradigm Festival
Het electronic music festival in Groningen dat maar liefst 72 uur duurt! Een flinke line-up die jou non-stop laat feesten met o.a. John Talabot, Speedy J, Matthew Dekay, Miss Djax en Red Axes.
Website: paradigm-festival.com

Dance & Hardstyle in the park
Ondanks dat er nog weinig bekend is over de line-up, kan je in het stadspark van Groningen helemaal los in september.  De line-up van vorig jaar was niet lafjes. O.a. Noise Controllers, Wildstylez en Shermanology waren toen van de partij!
Websit:danceenhardstyleinthepark.nl

Nazomeren festival
In lijn met de voorgaande edities worden internationale toppers gecombineerd met de fijnste artiesten van eigen Hollandse bodem zoals Joris Voorn, DJ Gary Beck en De Sluwe Vos. Nazomeren Festival zal dit jaar een flinke metamorfose ondergaan. De indeling gaat flink op de schop en daarnaast kan je meer food, meer plekken om te chillen en meer entertainment verwachten.
Website: nazomerenfestival.nl

Takeroot
Een bijzonder authentiek (en Amerikaans) festival. Twintig acts verspreid over vijf podia laten het geluid van Amerika horen. Echt voor de liefhebber. Line-up van dit jaar bestaat o.a. uit The Jayhawks, Ben Miller Band, Barna Howard en Karl Blau.
Website: takeroot.nl

Kadepop
Nog een relatief jong festival dat dit jaar haar 5e bestaansjaar viert. Zoals ze zelf zeggen vier jij op Kadepop de finale van het festivalseizoen. En hoe! Een indrukwekkende line-up met o.a. Lucas Hamming, De Staat, Causes en My Baby.
Website: kadepop.nl/

Schanspop
Maar liefst twéé weekenden feest in Siddeburen op het festival dat al heel wat jaren meegaat. Dit jaar met grote namen als The Kik, Rowwen Heze, Jett Rebel, Frans Bauer en Racoon.
Website: schanspop.nl

Eurosonic Noorderslag Festival
Als afsluiter een bijzonder festival dat stiekem pas (begin) volgend jaar gaat plaatsvinden, maar dat je zeker in de gaten moet houden! Zoals gezegd: een muzikale proeftuin voor veel veelbelovend Europees muziektalent.
Website: eurosonic-noorderslag.nl