David Penn – Losing You (Original Mix)

David Penn, Producer, arrangeur, dj en muzikant en komt uit Madrid-Spanje.
Hij heeft zijn eigen platenmaatschappij “Zen Records” en brengt vanaf 1992 verschillende proyecten uit met verschillende namen.
Beïnvloed vanuit zijn jeugd door funky, soul, jazz en elektronische muziek in zijn puberteit, wist hij dat zijn toekomst in de muziek zou liggen.
Hij is veelzijdig en probeert zijn verschillende invloeden te laten samensmelten met nieuwe technologieën die oude harmonieën geluiden combineren met nieuwe geluiden.
Een van zijn grootste hits was “The Night train” van Kadoc, die over de hele wereld meer dan twee miljoen exemplaren verkocht (singles en compilaties), en was nummer 12 in de Britse hitlijsten en nummer 1 in Nederland meer dan 1 maand. In die tijd speelde hij in Denemarken, Duitsland, Frankrijk, UK, Holland, Miami & Rusia.

In 1994 ontmoette hij Dj Chus die sindsdien met hem samenwerkt in verschillende projecten, remixes en optredens.
hij Producerde onder namen als Deux, Montilla, Nuboy of Doblado, David Penn en heeft ook gewerkt met Dj Chus, Ceballos, Toni Bass, Halo, Dj Jabato, Sebastián Gamboa, Camilo Franco en Olav Basoski.
Hij maakte remixen voor oa Jay-J, Junior Jack, Chus & Ceballos, Vibe Residents, Milk & Sugar, Dave Storm, Wackside, Lenny Fontana, Ron Hall, Jason Hates Jazz, Cam of The Thief.
Hij had platen over de hele wereld uitgegeven op labels als Defected, Black Vinyl, Purple Music, Azuli, Bluem, Maya of Rise.
In 2003 start een nieuwe divisie van Zen Records genaamd Urbana Recordings met een grote dj-erkenning, waarbij nieuw muziek uit zijn Home land uitgebracht. Zijn platen worden gedraait door dj’s als Roger Sanchez, David Morales, Bob Sinclar, Dj Chus, … Genomineerd als Beste Doorbraaklabel in House Music Awards (VK) en Deejaymags (Spanje) 2005.
In 2007 ontving hij 3 Deejaymags als:
-Best House Dj 2006
-Beste Houseproductie Montilla “From The Stars”
-Beste label Urbana-opnamen
Als DJ draaide hij op de Winter Music Conference in Miami, in Rusia voor 5000 mensen, in Japan, Mexico, Polen, Estland, Bulgarije, Letland, Litouwen, Kroatië, Malta, Egypte,

Dit Artikel is 133 keer bekeken